حجتالاسلام سیدصدرالدین شریعتی امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران با بیان اینکه امام صادق(ع) از چالشهای سیاسی عصر خویش نهایت بهرهبرداری را در گسترش آموزههای دین مبین اسلام داشتند، گفت: مهمترین چالش سیاسی دوران امام صادق(ع) حکومت بنیامیه بود، اما به دلیل درگیریهایی که برای این حکومت با بنیالعباس پیش آمد، بهترین فرصت را برای گسترش نظام دینی با تربیت شاگردان زبده در رشتههای مختلف علمی و دینی برای امام(ع) فراهم آورد. حتی ائمه چهارگانه اهل سنت از شاگردان مکتب امام(ع) بودند که بعدها از حضرت زاویه گرفتند، اما همواره حضرت را تکریم میکردند.
وی افزود: امام صادق(ع) در طول امامت خویش با روحیه اصلاحگری خویش تمام خرافات را اصلاح و حقیقت اسلام ناب محمدی(ص) را برای جهان اسلام و آیندگان ترسیم کرد.
حجتالاسلام شریعتی معنویت و عمق دینداری و باور عمیق به خداوند متعال و پیامبر گرامی اسلام(ص) را از سیره امام صادق(ع) برشمرد و افزود: بر اساس نقلهای تاریخی و روایی، امام صادق(ع) هنگام تلاوت آیات قرآن و انجام واجبات الهی حالتشان منقلب میشد و رنگ از چهره میباختند. چنین حالتی را هنگام ذکر نام و یاد رسول گرامی اسلام(ص) نیز داشتند. متأسفانه امروز گاهاً شاهدیم شأن و جایگاه بایسته نسبت به نام و یاد پیامبر(ص) صورت نمیگیرد و از دیگر سو در واجبات الهی سهلانگاری میکنیم.
رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبایی روحیه تقابل منطقی و علمی و عملی با دشمنان دین را یکی دیگر از ویژگیهای امام صادق(ع) برشمرد و گفت: اکنون که در یک جنگ اقتصادی با غرب و کشورهای دستنشانده آنان در منطقه به سر میبریم، ما نیز باید تقابل کنیم و نسبت به این مسأله بیتفاوت نباشیم؛ یعنی ضمن انجام اولویت اصلی که همان اقتصاد مقاومتی توسط دولتمردان و مردم جامعه است، باید تدابیر دیگری اندیشید. به عنوان نمونه حجاج در مکه اگر قصد دارند اصل برائت را به صورت عملی اجرا کنند، باید بازار آنان را تحریم کنند همچنان که آنان بازار ما را نیز تحریم کردهاند.
حجتالاسلام شریعتی توجه به فقرا و محرومان جامعه را از دیگر ویژگیهای سیره امام صادق(ع) معرفی کرد و خاطرنشان کرد: ما به تبعیت از امام صادق(ع) باید حق فقرا و محرومین را بدهیم نه مانند کسانی که به خاطر کسب مال زیاد و روی آوردن به اشرافیت خود حاضرند خون مردم را بمکند و دست به اختلاسهای کلان بزنند. امیدواریم این افراد مجرم و اختلاسگر به زودی به دستگاههای انتظامی و قضایی معرفی شوند.
وی با هشدار نسبت به اینکه باید از روحیه اشرافیت به دور باشیم و به دنبال ذخایر بیحساب دنیا نباشیم، یادآور شد: بهترین ذخیرهای که شرف ما در قیامت را بالا میبرد، توجه به فقرا و محرومین است. امام کسی را شیعه خویش میداند که از وی تبعیت کند.
حجتالاسلام شریعتی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) بهترین راهکار عبور از چالشهای سیاسی و اقتصادی را عمل به تقوا و مدیریت جهادی معرفی کرد و گفت: امام صادق(ع) در یک روایت فرمودند ما را با دو چیز یاری کنید که همان ورع و اجتهاد است. ورع یعنی حتی به سوی گناهان نرویم و به فکر گناه نباشیم و اجتهاد به تعبیر امروزیاش همان مدیریت جهادی میشود. حضرت در روایت دیگری فرمودند: لَن تنالوا و لایتنا الّا بالورع و الاجتهاد؛ هرگز به ولایت ما نمیرسید مگر با ورع و اجتهاد. لذا همواره باید با طهارت نفس به میدان نبرد وارد شد و از دو رویی و حیله و عوامفریبی پرهیز کرد.
منبع:فارس